Welkom op de site van Teek preventie.

Een teek lijkt op een plat spinnetje. De schapenteek (Ixodes ricinus) komt in Nederland het meest voor. Ze komen in het hele land voor in bossen, duinen, heidegebieden, beschutte weilanden, parken en tuinen. De teek leeft in hoog gras en tussen bladeren. De teek leeft van bloed van dieren of soms van mensen. Ze kunnen ongemerkt uren of zelfs dagen op de huid zitten en zich volzuigen met bloed.

Corona virus – Lekker de natuur in maar pas op voor teken

Ga je lekker de natuur in of aan de slag in de tuin? Pas op voor de teek! Een teek kan je besmetten met een bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Je kunt veel doen om een tekenbeet te voorkomen. Ben je toch gebeten? Hoe verwijder je een teek dan snel en veilig en hoe weet je of je mogelijk besmet bent? Met de producten van o.a. Care Plus kun je een tekenbeet voorkomen, de teek verwijderen en volgezogen teken testen op aanwezigheid van de borrelia bacterie.

Meestal zijn tekenbeten onschuldig. Toch is het belangrijk een teek zo snel mogelijk te verwijderen. Teken kunnen namelijk besmet zijn met de lymebacterie en de ziekte van Lyme overdragen.
De site is gemaakt om de medemens te informeren over het gevaarlijkste dier in onze natuur, de teek.蜱.
Zelf ben ik vaak buiten in het bos te vinden met mijn kinderen en daarmee zijn we wekelijks het "slachtoffer" van de teek met daarbij de tekenbeet. Mijn motto is: Voorkom een tekenbeet!
In de webshop vindt u diverse artikelen tegen de teek .Voorkomen is namelijk beter dan een beet van de teek.Week van de Teek.

Pinksteren en zomervakantie 2023 wees voorbereid en bestel optijd uw producten!! teek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wees goed voorbereid op vakantie , neem spray en een tekentang altijd mee?

Flyer TBE-virus door VBNE geactualiseerd

De vereniging van bos- en natuurterreineigenaren (VBNE) heeft haar flyer over teken-encefalitis geactualiseerd. Teken-encefalitis is een hersen(vlies)ontsteking die veroorzaakt wordt door het tekenencefalitis-virus, ook wel FSME of ‘tick-borne encefalitis’ virus (TBE-virus) genoemd. Besmette teken dragen het TBE-virus over van dier naar dier en soms naar de mens.
Samenvatting flyer: Lees wat u aan preventie kunt doen aan het recent in Nederland opgedoken Tekenencefalitis virus (TBE-virus). Ook de verschillen met de ziekte van Lyme worden weergeven.

https://www.weekvandeteek.nl/nieuws/flyer-tbe-virus-door-vbne-geactualiseerd/df

Product van de maand 

Sale!

Anti-Teek/ Zecke/Tique spray-teken 60ml

€ 10,45 € 9,95
Sale!

Anti-Teek/ Zecke/Tique spray-teken 60ml

€ 10,45 € 9,95
De Anti-Teek spray is een effectief middel tegen teken en te bestellen in diverse ml.
 
VOORKOM TEKENBETEN MET ANTI-TEEK!
Een tekenbeet is niet alleen vervelend, maar kan ook ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Door een tekenbeet kun je de ziekte van Lyme oplopen. Redenen genoeg om jezelf en je gezin optimaal te beschermen tegen tekenbeten! Wil je graag een product zonder DEET kopen? Kies dan voor de Care Plus Anti-Teek.

CARE PLUS ANTI-TEEK: PERFECT TEGEN TEKEN
De Care Plus Anti-Teek is een effectief middel tegen teken. Maar daarnaast beschermt Anti-Teek je huid ook tegen steken en beten van knutjes en muggen. Nog een groot voordeel van deze tekenspray: deze is al geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden. De Care Plus Anti-Teek spray beschermt je huid tot 6 uur tegen teken.

VOORDELEN:
✓ Sterk teekwerend middel op basis van Citriodiol® (lemon-eucalyptus extracten)
✓ Zeer effectief tegen teken
✓ Geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden
✓ Biedt tot 6 uur bescherming
✓ Tast geen kunststoffen aan
✓ De werkzame stof wordt op een ecologische verantwoorde en duurzame manier geproduceerd uit Eucalyptus Citriodora oil
 

Laatste Update:

19-6 Door de neerslag is ook het gras / bodembegroeiing goed gegroeid, hierdoor kan de teek weer goed naar boven kruipen, wees de teek voor, check u zelf.

Week van de teek 22 juni t/m 28 juni

2-5 Het tekenseizoen is begonnen: controleer jezelf en je huisdier!

14-4 Teken zijn actiever bij hoge temperaturen. De komende dagen kan de temperatuur oplopen tot 20 graden, zo’n vijf graden warmer dan normaal voor deze tijd van het jaar. Op de website Tekenradar.nl wordt bijgehouden hoe actief teken zullen zijn. De verwachting loopt de komende dagen op tot de maximale waarde ‘zeer hoog’ in grote delen van Nederland.

6 april t/m 12 april 2020 : De Week van de Teek wordt jaarlijks georganiseerd door landelijke samenwerkende organisaties. Of u nu werkt in het groen of graag recreëert in de natuur, het is goed om meer te weten over de risico’s en het voorkomen van tekenbeten.

 

 

Tekenbeet melden

Klik daarom meteen hier om direct een tekenbeet vast te leggen.

Teek rukt op, maar droogte dringt 'm terug!

Volgens Kees van den Wijngaard, onderzoeker infectieziekten bij het RIVM, kunnen teken slecht tegen droogte. De droge zomer van vorig jaar verklaart dus de sterke afname van tekenbeten na juli. In totaal werden in 2018 zo'n miljoen mensen gebeten door een teek en werden 27.000 besmet het virus van Lyme. 'Zorg er dus voor dat je altijd goed controleert op tekenbeten nadat je de natuur ingegaan bent', zegt Van den Wijngaard.

Meer producten zie onze webshop!Webshop