Teken zijn vervelende beestjes die zowel mens als dier kunnen irriteren. Teken kunnen ook gevaarlijk zijn, omdat zij ziektes overdragen. Zo wordt de ziekte van Lyme zo goed als uitsluitend overgebracht door teken.

Gelukkig kan je het risico van een tekenbeet flink verminderen door de teek zo snel mogelijk uit de huid te halen.

Bij het verwijderen van een teek is het belangrijk dat de gehele teek wordt meegenomen, dus dat ook de kop met steeksnuit uit de huid wordt gehaald. Verder mag de teek niet verpletterd worden tijdens het verwijderen, omdat de vloeistoffen uit de teek dan in de huid gedrukt kunnen worden waardoor ziektes gemakkelijker overgedragen worden.

De teek mag om dezelfde reden ook niet “aan het schrikken” gebracht worden met alcohol, zeep of hitte. De teek dient zo snel mogelijk verwijderd te worden zonder de teek te irriteren.

Dit kan met de hand, maar er zijn meerdere hulpmiddelen die nog veel beter werken om teken te verwijderen. Een teek met de nagels of vingers uit de huid trekken is nog best lastig, omdat de teek dan wordt geplet of de steeksnuit blijft zitten. Ook vinden veel mensen het vervelend om met hun blote vingers een teek vast te pakken.

Kies daarom voor een van de  producten uit de webshop om teken te verwijderen. Ze zijn klein, gemakkelijk mee te nemen en in verschillende prijsklasse verkrijgbaar.

Verwijder teken snel, pijnloos en veilig.

Waar vind je over het algemeen teken op je lichaam?

Teken houden van warme, vochtige plekken. Ze kunnen zich overal op je lichaam vastzetten, maar geven de voorkeur aan een plekje in je oksel, lies, knieholte, onder het randje van je onderbroek, achter je oren of rond de haargrens in je nek. Controleer die plekjes dus als eerste als je in het bos of op de hei bent geweest.