Actuele tekenverwachting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom op onze site van Teek preventie.

De site is gemaakt om de medemens te informeren over het gevaarlijkste dier in onze natuur, de teek.蜱.


Zelf ben ik vaak buiten in het bos te vinden en wekelijks het "slachtoffer" van de teek. Hierbij loop ik vaak een tekenbeet op.

Mijn motto is: Voorkom een tekenbeet!

Een teek lijkt op een plat spinnetje. De schapenteek (Ixodes ricinus) komt in Nederland het meest voor. Ze komen in het hele land voor in bossen, duinen, heidegebieden, beschutte weilanden, parken en tuinen. De teek leeft in hoog gras en tussen bladeren. De teek leeft van bloed van dieren of soms van mensen. Ze kunnen ongemerkt uren of zelfs dagen op de huid zitten en zich volzuigen met bloed.

Ga je lekker de natuur in of aan de slag in de tuin? Pas op voor de teek! Een teek kan je besmetten met een bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Je kunt veel doen om een tekenbeet te voorkomen. Ben je toch gebeten? Hoe verwijder je een teek dan snel en veilig en hoe weet je of je mogelijk besmet bent? Met de producten van o.a. Care Plus kun je een tekenbeet voorkomen, de teek verwijderen en volgezogen teken testen op aanwezigheid van de borrelia bacterie.

Meestal zijn tekenbeten onschuldig. Toch is het belangrijk een teek zo snel mogelijk te verwijderen. Teken kunnen namelijk besmet zijn met de lyme bacterie en de ziekte van Lyme overdragen.

In de webshop vindt u diverse artikelen tegen de teek .Voorkomen is namelijk beter dan een beet van de teek. Week van de Teek.