Week van de Teek

Gepubliceerd op 29 maart 2017 om 17:15

Week van de teek , let op buitensporters.

Van 3 tot en met 10 april 2017 is het de ‘Week van de teek’. En niet voor niets. Met de start van veel buitensporten neemt ook het risico op een tekenbeet weer toe.

In de ‘Week van de Teek’ is er extra voorlichting over de tekenbeet: hoe herken, verhelp en voorkom je die?

En dat is geen overbodige luxe. Jaarlijks vinden er in Nederland meer dan een miljoen tekenbeten plaats. Zo’n twintigduizend Nederlanders lopen daarbij de ziekte van Lyme op. Teken komen niet uitsluitend voor in het bos, maar zijn overal te vinden waar natuur is: achtertuinen, duinen en dus ook op sportterreinen.

Zie voor teekpreventieartikelen ,https://www.teekpreventie.nl/webshop

Ziekte van Lyme

Mensen kunnen de ziekte van Lyme oplopen door een beet van een teek die besmet is met de Borrelia bacterie. Zonder tijdige diagnose en behandeling kan de ziekte van Lyme een ernstige, invaliderende, chronische ziekte worden. Maatregelen zoals de ‘tekencheck’ na een rondje op de baan, het snel verwijderen van een teek en weten op welke symptomen je moet letten, zijn essentieel om de kans op de ziekte van Lyme te minimaliseren.

Lees hier hoe je de kans op een tekenbeet aanzienlijk kunt verkleinen.

Voorlichting op de club

Els Duba geeft tegen een kleine vergoeding voorlichtingsmiddagen en -avonden op clubs. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe ziet een teek er eigenlijk uit?
  • En is dat kleine beestje daar ook een teek? 
  • Wat kan ik eigenlijk doen om een tekenbeet te voorkomen? 
  • En wat als ik gebeten word door een teek?

Clubs en banen die interesse hebben om een presentatie te laten verzorgen, kunnen contact opnemen met Els Duba: voorlichting@tekenbeetziekten.nl.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.